Dňa 6.12.2013 sme s mládežou prišli ku rodinke Kučerovcov.
  Téma večera bola: Telo Kristovo. Na začiatku pán farár definoval 4 ťažké veci, ktoré sa týkajú tejto témy. Prvý bod je vnímať sa ako jedno telo. My by sme sa mali vnímať ako jedno telo aj napriek našej rozličnosti. Druhý bod je znášať sa ako údy jedného tela. Po tretie, slúžiť si vzájomne ako údy jedného tela. Po štvrté spolu žiť ako jedno telo a takto sa prezentovať aj navonok voči svetu. Nie je to jednoduché a preto sme o tom premýšľali.
Čo všetko nás rozdeľuje? Je mnoho vecí, napríklad povaha. Aj v kresťanstve je tomu tak. Rozdeľuje nás postavenie, práca. Ak si to pripustíme k srdcu tak nás to rozdelí, budeme si vravieť len to svoje. Oblečenie rozdeľuje – niekomu prekáža čo mám oblečené. Rozdeliť nás môže jedálny lístok – nie všetci máme radi rovnakú pizzu. Rozdeliť nás môžu rodiny. Rozdeliť nás môže aj vnímanie vecí – jeden to vníma tak, iný inak. A teraz daj všetok tento humbug dokopy – ako môžeme tvoriť jedno telo? Nie je to samozrejmé a jednoduché.
  1 Kor 12, 12-31. Aj naše telo je rovnaký humbug – oko sa nepodobá na črevo, ucho sa nepodobá na nohu. Je badať nejaký rozkol v našom tele napriek tomu, že sú údy rozdielne? Nie. Ak jeden úd trpí tak aj telo trpí.
  Údy si majú slúžiť, majú pracovať v prospech celého tela. Máme sa znášať, máme si slúžiť, máme sa učiť, máme sa ujímať slabších vo viere. Ako to celé môže fungovať? Jedine tak, že sa necháme viesť Duchom Svätým. Hlava celého tela je Kristus, nie farár, nie pápež, na tom sa musíme zhodnúť. Ani my sami ako údy nesieme byť svojhlavý (lebo potom nastáva rozkol), v tele musí byť len jedna hlava. Nemôžeme sa povyšovať nad iných. Spája nás Duch Svätý a hlavou je nám Pán Ježiš Kristus.
Po slove a modlitbách sme si zajedli pizzu, porozprávali sme sa a rozišli domov.

Spracoval:Jarko Beňo           

Search

Časopis Pohľad

Slovo

Ján 1, 9 Ak vyznávame svoje hriechy, On je verný a spravodlivý, a by nám odpustil hriechy a očistil nás od všetkej neprávosti.