Navigácia

      Tenisové ihrisko - rozpis

Rezervácie:

Gabriel Stach, 0903 487 346

Ako každé leto aj deň 15.6. (sobota) 2019 bol pre mňa špeciálny. Jednak preto, že sa pomaly, ale isto končí škola a začínajú prázdniny a aj preto, lebo sme sa s priateľmi z Radvane dohodli, že pôjdeme na kúpalisko na Sliači. Pôvodne sme mali ísť na turistiku, ale keďže bolo horúco ako v tropickom pásme, rozhodli sme sa niekde schladiť a zrelaxovať. 

(Genezis 2,2-3): „V siedmy deň Boh skončil svoje diela, ktoré urobil. A v siedmy deň odpočíval od všetkých diel, ktoré urobil. I požehnal siedmy deň a zasvätil ho, lebo v ňom odpočíval od všetkých diel, ktoré Boh stvoril a urobil.

Ako vždy, stret bol pred radvanskou školou, od ktorej sa išlo pešo až k malej vlakovej stanici. Odtiaľ sme išli vlakom na Sliač. Chlapci sa nevedeli kúpania dočkať a už vo vlaku si ukazovali svoje pestrofarebné a veľké vodné pištole. Po vystúpení z vlaku sme prešli za vlakovú stanicu a odtiaľ išli hore do veľkého kopca popri ceste. Čím sme išli vyššie, tým viac stromov pribúdalo a kráčali sme po betónových rozpálených chodníčkoch. Ako sme tam šli, utvorili sa malé skupinky ľudí a rozprávali sme sa o rôznych témach. Spoznávali sme tých druhých, smiali sa na vtipných momentoch a hovorili zaujímavé novinky. Bol to čas plný nadšenia a radosti. 

(Deuteronómium 15,5): „Ale iba ak budeš poslúchať Pána, svojho Boha, a zachovávať všetko, čo ti prikázal a čo ti ja nariaďujem dnes, bude ťa požehnávať, ako sľúbil.

Spotení, ale zato spokojní sme dorazili na vrch kopca, kde sme sa kochali neskutočne krásnym výhľadom na mesto. Kúpalisko Sliač sa vtedy prvý deň tohto roku otvorilo, a tak deti a študenti mali lístky zadarmo. Po príchode sme sa usadili v tieni pod obrovskými stromami s malým výhľadom na krajinu. Natreli sme sa opaľovacími krémami. Ako prví bežali do vody nedočkaví chlapci s vodnými pištoľami, pretekajúc sa, kto prv trafí toho druhého. O malú chvíľu sa k nám pridali aj Riečanovci. Voda bola termálna, obsahujúca liečivé zložky, ktoré ju sfarbili do hnedo - oranžova. Nachádzajú sa tam dva bazény, jeden pre detičky a druhý pre starších. Pán farár Michal Zajden a pán Stach si spríjemňovali chvíle plávaním vo veľkej vode. Sisa, Luky a Jurko vo vode šantili, potápali sa a striekali na seba letnú vodu z vodných pištolí. Medzi plávaním a opaľovaním si každý zajedol hranolky s kečupom, placky alebo to, čo si kamaráti doniesli z domu. Na záver si dali chlapci vodné zápasenie: džudo verzus thajský box. Cestou naspäť sme všetci zašli do cukrárne neďaleko kúpaliska, kde sme si dali zmrzliny a nanuky. Z cukrárne sme šli rovno na vlakovú stanicu, kde sme počkali na náš vlak, ktorý išiel do Banskej Bystrice. Vezúc sa vo vlaku, sme si užívali letný vetrík, ktorý vial cez nestabilné okno až k nám na sedadlá. 

Bol to naozaj požehnaný čas pre nás všetkých. Vďaka Ti, Bože! AMEN.

.: Autor: Lenka Žiliková;         


 

Search

Časopis Pohľad

Slovo

1 Korintským 2, 9 Ani oko nevídalo, ani ucho neslýchalo, ani do srdca človeku nevstúpilo, čo pripravil Boh tým, ktorí Ho milujú.